zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Zárjavítási tippek – avagy hívjak szerelőt vagy sem?

A zárak javítása mindig a probléma fajtájától és persze a nagyságától is függ. Van, amihez elég némi házi praktika, de sok esetben szerelőt kell hívni. Milyen gondok lehetnek a zárral, és mihez kell feltétlen szakember? Lehet csak a zárbetétnek problémája. Ilyen esetekben legtöbbször szakemberre lesz szükség. A zárbetétcsere egyébként házilag is kivitelezhető, de nem minden esetben tudunk mi magunk nekiállni. Például, ha nem tudjuk bedugni a kulcsot a zárba, mert a zárlamellával van gond, akkor csak roncsolással lehet kiszedni, amit jobb, ha nem mi csinálunk.

A kulcsot akkor sem fogjuk tudni bedugni a zárba, ha valaki a vicc kedvéért pillanatragasztót nyomott bele. Ilyenkor tehetünk egy próbát azzal, hogy öngyújtóval felmelegítjük a kulcsot, és így próbáljuk meg benyomni a zárba, és kinyitni az ajtót, de ha sikerrel járunk is, a zárbetétet mindenképp ki kell cserélni. Ezzel már magunk is próbálkozhatunk, de tényleg csak akkor, ha a kulcsot használni tudjuk. Persze könnyebb és gyorsabb ehhez is szerelőt hívni, akár van kulcsunk, akár nem, hiszen a megfelelő méretű zárbetétet egy laikus nem biztos, hogy meg tudja venni.

zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Betörés után mi magunk is tudjuk orvosolni a problémát?

Ha elég ügyesnek érezzük magunkat egy zárbetét cseréhez, akkor tehetünk vele egy próbát. A cserét abban az esetben is elvégezhetjük mi, ha betörés miatt szorul cserére a zárbetét. A betörés módjától függően kell csak pár dologra odafigyelnünk. Ha eltörték a zárbetétet, akkor valószínű, hogy a törött darabok egy része még benne lesz, ezeket a csere előtt mindenképp ki kell szedni, és csak utána lehet az újat beletenni. Érdemes megfontolni egy törésvédett zárbetétre cserélni a régit, hogy többet ilyen eset ne fordulhasson elő.

A megfúrt zárak estén is zárbetétcserére lesz szükség. A rögzítő csavar kicsavarozásával könnyen meg lehet ezt oldani. Ha a zárba törtek bele valamit, akkor két eset lehetséges. Ha, ami beletörtek mozog, akkor egy beletört kulcskiszedővel meg lehet próbálni az eltávolítását, de azt is inkább szakemberre bízzuk, hiszen nála biztosan lesz megfelelő célszerszám. Ha nem mozog a zárban semmi, akkor nincs mit tenni, már biztosan annyira megroncsolták a zárat, hogy mindenképp cserére szorul. A pajszeres felfeszítés a rosszabbik eset, mert ebben az esetben nem csak zárszerelőre, de asztalosra is szükség lehet.

Ha a fenti szolgáltatásaink közül bármire szüksége volna, forduljon hozzánk bizalommal és hívjon minket azonnal éjjel – nappal a +36 30 870 2060-as telefonszámon vagy a tiptopmester@gmail.com e-mail címen!