zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Mit tegyünk, ha kizártuk magunkat a lakásból?

A legjobbakkal is megeshet, hogy épp csak egy pillanatra lépnek ki az ajtón, és valamilyen véletlen folytán az ajtó becsukódik, mi pedig kívül maradunk kulcs nélkül.

Ha szerencsénk van, felöltözve szorulunk ki otthonunkból, a pechesebbek pizsamában, köntösben vagy papucsban. Ez egy kellemetlen helyzet, ami azonnal megoldást kíván, mert hát mégsem maradhatunk az utcán életünk végéig. Az első pánik után jönnek a jobbnál jobb ötletek, filmekből vagy könyvekből vett mutatványok vagy trükkök.

A legjobb megoldás, amit tehetünk, hogy legyűrjük az első döbbenetet és kétségbeesést, és hívunk egy szerelőt. Biztosan lesz olyan szomszéd, közelben lakó ismerős, aki megszán minkét, és beenged az otthonába egy telefonhívás erejéig.

Na de kit hívjunk. Biztos mindenkinek van egy ezermester barátja, aki egy erős pillantással, na meg némi kézi erővel ki tudja nyitni az ajtót, de célszerű inkább szakembert keresni, aki a legkisebb kár okozásával segít kinyitni a zárat, és ha cserére van szükség, azt is rögtön tudja csinálni.

Amit semmiképp se tegyünk, hogy kinyíljon a zár

Azt leszögezhetjük, hogy a szerelő hívása a legjobb megoldás, kivéve persze, ha valakinél van pótkulcs. Ez esetben inkább őt hívjuk, már ha tudjuk fejből a telefonszámát. Viszont vannak olyan dolgok, amit semmiképp sem szabad tennünk.

Ha profi zárfeltörők vagyunk, tehetünk egy próbát a hajcsattal, vagy egy dróttal, de akár egy használatunk kívüli bankkártyával is, de ezek a módszerek valószínűleg nem fognak eredményre vezetni, ráadásul több kárt okozhatunk velük, mint hasznos. Kár tehetünk a zárbetétben vagy a zárszerkezetben, ami ezután nem fog tökéletesen működni.

Amit szintén nem javasolnak a szakértők, az az akciófilmes jelenetek kipróbálása, mint például az ajtó bedöntése vagy berúgása, illetve az erkélyre mászás és az ablak betörése. Egyrészt komoly sérüléseket okozhatunk magunknak, másrészt egy ajtó vagy egy ablaküveg csere lényegesen drágább, mint zárszerelőt hívni.

zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Minek sodornánk veszélybe magunkat, ha a zárat a szakember zártól függően tíz perc alatt kinyithatja? Ha kizártuk magunkat a lakásból felejtsük el a filmeket, és inkább bízzuk profikra a feladatot.

Ha a fenti szolgáltatásaink közül bármire szüksége volna, forduljon hozzánk bizalommal és hívjon minket azonnal éjjel – nappal a +36 30 870 2060-as telefonszámon vagy a tiptopmester@gmail.com e-mail címen!