zárcsere, zárcsere Balaton, zárcsere Siófok, zárcsere Zamárdi, zárcsere Keszthely, zárcsere Balatonfüred, zárcsere Balatonvilágos, zárcsere Balatonszemes

Zárcsere vagy zárbetétcsere? Mi a különbség?

Amikor gond van a zárral, mindenki egyből a zárcserére gondol, pedig sokszor előfordul, hogy nem kell egyből az egész zárat kicserélni. Számos olyan gond lehet a zárral, amikor bizonyos részei még használhatóak, nem kell tőlük megválni. Ez azért is lehet lényeges, mert egy új zár, főleg, ha minőségi darabról van szó, akkor nem olcsó, ráadásul a cseréje sem mindig költséghatékony, hiszen minél bonyolultabb a zár, a beszerelése is annál nagyobb szakértelmet igényel. Amikor pedig zárcseréről beszélünk, akkor az egész zár kicserélésről van szó.

Amit még szoktunk emlegetni zárszerelés idején, az a zárbetétcsere, mely sok esetben olcsóbb, mint a zárcsere, hiszen csak egyetlen alkatrészről, a zárbetétről van szó, amit ki kell cserélni a zárban. Bár a zárbetétcserének is megvannak a maga veszélyei betörés szempontból, de sokszor ez is elég, ezért érdemes végiggondolni, hogy milyen baja is van a zárnak, és az alapján dönti, hogy mire is van valójában szükség. Ezzel sok pénzt spórolhatunk, egyrészt a zár költségén, másrészt a munkadíjon is.

Mikor van szükség zárcserére és mikor elengedő a zárbetétcsere is?

A zárcserére leginkább akkor van szükség, ha a zár menthetetlen, megsérül, eltörik, vagy valamilyen egyéb oknál fogva nem működik rendeltetésszerűen. Ilyenkor mindenképp a zárcsere lesz a megoldás, hiszen a zár otthonunk első védelmi vonala, mindenképp fontos, hogy megfelelően működjön. Persze érdemes a szerelő véleményét is kikérni, de ha a szakember is úgy ítéli, hogy jobban járunk, ha az egész zárat kicseréljük, akkor érdemes rá hallgatni, mert így akár egy eseteleges betöréstől is megkíméljük magunkat.

A zárbetétcsere viszont minden olyan esetben megoldás lehet, ahol csak új kulcsra van szükség. Ez lehet költözés, új albérlet vagy szakítás, válás esetén, amikor valaki olyannál is lehet kulcs, akinél nem kellene, hogy legyen. A kulcsvesztés is egy ilyen helyzet, hiszen sosem tudhatjuk biztosan, hogy a kulcs valóban véletlenül esett ki a zsebünkből, vagy valaki megszabadított tőle.