zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Tanácsok, mikor hívjunk szerelőt a járvány alatt

Mivel a koronavírus járvány miatt újból korlátozó intézkedéseket vezettek be, ezért sokan már előre félnek, hogy mi lesz akkor, ha szerelőt kell hívni? Vajon kihívhatjuk majd, vagy ezt is megtiltják? Nos, ezt eddig sem tiltották meg, ugyanakkor érdemes meggondolni, hogy mely helyzetek azok, amelyek ráérnek, és nem igényelnek azonnali beavatkozást, és mikor van szükség azonnali megoldásra. A zárszerelés elsőre halaszthatónak tűnik, de akadnak olyan esetek, amikor semmiképp sem szabad tovább halogatnunk a dolgot.

Ilyen esetekben természetesen ki kell hívni a szerelőt, de aggódni sem kell, hogy mi lesz velünk, elkapjuk-e a vírust. Pár tanács betartásával elkerülhető a fertőződés. Egyrészt, kérhetjük, hogy olyan szerelő jöjjön, aki be van oltva, illetve védett. Másrészt, ha kijön a szerelő, akkor az egyszerű egészségügyi szabályokat betartva fogadjuk, vagyis hordjunk maszkot, és tartsuk be a másfél méteres távolságot. Érdemes kézfertőtlenítőt is használni, és ha nagyon biztosra akarunk menni, akkor a szerelő után áttörölgetni a kilincset.

Amikor nem ér rá a dolog, vagyis SOS helyzetek, amikor mindenképp szerelőt kell hívni járvány alatt is.

De melyek is azok a helyzetek, amikor semmi esetre sem szabad várni a szerelő kihívásával? Természetesen ezek azok az esetek, amikor azonnal kell segítség, vagyis a zár valamilyen meghibásodásakor. Ez lehet kulcsvesztés is természetesen, ha nincs másnál kulcs, de akár kulcstörés a zárba vagy ha a kilincs a kezünkbe marad, tehát olyan eset, amikor vagy bejutni nem tudunk a lakásba, vagy bezárni nem tudjuk a lakás ajtaját. Ilyenkor nem szabad várni, mert ez a helyzet azonnali megoldást kíván.

A zárcsere kérdése is érdekes. Amennyiben home officeban dolgozunk otthon, és valaki mindig van itthon, akkor mondjuk, a kulcsvesztés esetén sem kell feltétlen aggódnunk, és azonnal zárat cserélnünk, de ha a vírus ellenére is ugyanúgy éljük az életünket, akkor érdemes megfontolni az azonnali intézkedést ilyenkor is, hiszen kockáztatni nem érdemes.