zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Pótkulcs: hasznos vagy kockázatos?

A pótkulcs kérdése mindig érdekes. Vannak, akik egy hasznos, előrelátó ötletet látnak benne, mások komoly kockázati tényezőt. De mi az igazság? A kérdést természetesen az fogja eldönteni, hogy hova kerül a pótkulcs. Az esetek többségében ugyanis olyan helyre kerül a kulcs, ahol valóban inkább kockázat, mint segítség. A pótkulcsot sokan rejtik el a lakás vagy a ház bejárati ajtajának közelében, ez pedig a legtöbb esetben nem igazán biztonságos. Mert gondoljunk csak bele, hogy egy lakás ajtajának mi lehet a közelében?

A postaláda, a lábtörlő, a kuka, esetleg a dísznövények. Ide kulcsot rejteni meglehetősen veszély, mert könnyen megtalálhatja bárki, és ha megtalálja, akkor nagy rá az esély, hogy használni is fogja. Azt pedig nem árt tudni, hogyha egy betörő kulccsal megy be egy lakásba, és lop, akkor a biztosító nem biztos, hogy fizet, hiszen nagyon nehéz bizonyítani a betörés tényét. A biztosító azt is gondolhatja, hogy úgymond biztosítási csalásról van szó, és mi állítjuk csak, hogy eltűntek dolgok, még akkor is, ha valójában nem így áll a helyzet.

Hogy ne legyen kockázati tényező egy pótkulcs

Ahhoz, hogy a kulcs valóban jó használatot tehessen, olyan helyre kell kerülnie, ahol vész esetén könnyen hozzá férhetünk, de csak mi, mások, idegenek nem. A legjobb megoldás, ha egy közelben lakó ismerős, szomszéd, rokon kap egy pótkulcsot, mert így ha elveszik a kulcsunk, ellopják, megsérül, lesz valahol egy tartalék. Persze közel sem biztos, hogy az illető épp otthon lesz, hiszen mindenkinek van dolga, és nem ülhet a kulcsunk mellett egész nap, de ez még mindig a jobb lehetőségek egyike.

Ha van zárható szekrény, fiók vagy öltözőszekrény a munkahelyünkön, akár oda is kerülhet kulcs, de csak akkor, ha teljesen biztosak vagyunk benne, hogy más nem fér hozzá, illetve nem fogja tudni, minek a kulcsa is van ott. Az autóba is sokan tesznek pótkulcsot, ami szintén nem rossz gondolat, viszont arra mindig figyeljünk, ha ne legyen ez a kulcs sem látható, könnyen hozzáférhető helyen.