zárcsere, zárcsere Balaton, zárcsere Siófok, zárcsere Zamárdi, zárcsere Keszthely, zárcsere Balatonfüred, zárcsere Balatonvilágos, zárcsere Balatonszemes

Nem csak zárcsere miatt hívhatunk zárszerelőt!

A legtöbben csak akkor hívják a zárszerelőt, ha ki kell cserélni a zárat egy biztonságosabbra, esetleg már nem működik a zár megfelelően. Ám a zárszerelő számára más esetekben is tárcsázhatjuk, sokan pedig ebbe bele sem gondolnak. A Csináld magad mozgalom még ma is nagyon erős, így sokan inkább maguk próbálkoznak, pedig a szerelő is jó megoldás lehet, különösen akkor, hogy nagyobb szerelési munkálatokról van szó. De milyen esetekben nyújthat segítséget egy jó zárszerelő szakember?

– javítás: a javítás általában olyan munka, amit úgy gondoljuk, mi is el tudunk végezni. Ám ha nem értünk a zárakhoz, nem biztos, hogy szerelő nélkül is meg tudjuk oldani a javítást. Ez pedig baj, mert egy nem tökéletesen működő zár könnyebben feltörhető. Érdemes inkább szerelőre bízni a javítást, ahogyan a cserét.

– ajtónyitás: vannak esetek, amikor kulcs nincs, de a zárat nyitni kellene. Lehet ez beltéri vagy kültéri ajtó is, viszont nem mindig a csere lesz a jó megoldás. Sokszor van valahol pótkulcs, amit nem találunk, mert pont a zárt ajtó túloldalán található, így az ajtó kinyitásával meg is oldódna a probléma. Az ajtónyitáskor a szerelő úgy nyitja ki az ajtót, hogy az továbbra is tudjon funkcionálni, tehát nem feltöri, majd kicseréli, hanem csak kinyitja.

– karbantartás: a zárakat nem kell sűrűn karbantartani, viszont néha szükséges egy kis kenésről gondoskodni. Bár ezt sokan próbálják maguk elvégezni, a végeredmény nem mindig sikeres. Az olajozás nem egy nagyon drága mulatság, így akár szerelőre is bízhatjuk a feladatot.

– szekrényzárak: a legtöbben csak a bejárati ajtóhoz hívnak zárszerelőt, de zár lehet a garázson, a kertkapun, a fészeren, és bizony akár a szekrényeken is. A szekrényzárak is igényelhetnek javítást, cserét vagy karbantartást.

– zárbetétcsere: amikor nem sérült a zár, de új kulcsra van szükség, akkor elég lehet a zárbetét cseréje is. Ilyen esetek a kulcsvesztés, a költözés, az albérlet új lakója, vagy a zárba törött kulcs esete is, melyekhez elég lehet csak magát a zárbetétet kicserélni.