zárcsere, zárcsere Balaton, zárcsere Siófok, zárcsere Zamárdi, zárcsere Keszthely, zárcsere Balatonfüred, zárcsere Balatonvilágos, zárcsere Balatonszemes

NE cseréljünk mi bejárati ajtózárat, bízzuk szerelőre!

Napjainkban sokan próbálnak azzal spórolni, hogy szakembert igénylő munkát is inkább elvégzik maguk. Érdemes csak a lakásfelújítással foglalkozó cikkekre gondolni, melyek közül nagyon sok szól arról, hogyan fessünk, gletteljünk, parkettázzunk mi magunk. A zárcserékről is nagyon sok cikk és videó szól, arra bíztatva minket, hogy nem is kell ide zárszerelő, mi is megtudjuk ám ezt csinálni. És talán valóban meg is tudjuk, viszont egyáltalán nem mindegy, hogy melyik zárakat próbáljuk a házban vagy a lakásban magunk kicserélni.

A bejárati ajtó zárja egy olyan dolog, amit nem szabad szakértelem és hozzáértés nélkül cserélni. Lehet, hogy a videó nagyon részletes, de a bejárati ajtó az otthonunk első védelmi vonala, ha nem biztonságos rajta a zár, akkor könnyen feltörhető. Ez pedig megeshet, ha elkap minket a Csináld magad életérzés. Egyrészt azért, mert egyszerűbb zárat veszünk, hogy mi is meg tudjuk csinálni, másrészt, mert nem biztos, hogy megfelelően tesszük fel, nem a megfelelő méretet választjuk, és akkor már nem is lesz annyira biztonságos.

Amikor mi is zárat cserélhetünk

Ha mindenképpen spórolni szeretnénk, és megmutatni magunknak vagy épp a családtagoknak, hogy mi is elég ügyes kezűek vagyunk, akkor először inkább a beltéri ajtók zárjain teszteljük a tudásunkat. Ezek lényegesen egyszerűbb zárak, mint a bejárati ajtók biztonsági zárjai, legtöbbször egyszerű, tollas kulcsok valók bele, vagyis egy részletes leírás és videó segítségével az ügyesebb kezű ezermesterek meg tudják csinálni otthon maguk is ezeknek a záraknak a cseréjét. Biztonsági kockázatot sem jelent annyira, így ha mindenképp zárat szeretnénk cserélni, a beltéri ajtók zárjaival próbálkozzunk meg először.

Persze ebben az esetben is érdemes figyelni, hiszen az nem lenne jó, ha mondjuk a fürdőből kifele jövet a kezünkbe marad a kilincs, mi pedig beszorulunk. Ilyenkor is szerelőt kell majd hívni, de közel sem akkor a baj, mintha a lakásunkat törnék fel, és vinnék el minden ingóságunkat.