zárcsere, zárcsere Balaton, zárcsere Siófok, zárcsere Zamárdi, zárcsere Keszthely, zárcsere Balatonfüred, zárcsere Balatonvilágos, zárcsere Balatonszemes

Mit NE tegyünk, ha elveszett a kulcs?

Senki sem szereti a kellemetlen meglepetéseket, márpedig ha táskákkal megpakolva állon tél közepén a házunk ajtajában, és kétségbe esve kutatunk a lakáskulcs után, az vitathatatlanul ebbe a kategóriába tartozik. A kulcs elvesztése nem csak azért bosszantó, mert nem fogunk tudni bejutni egykönnyen az otthonunkba, hanem azért is, mert valószínűleg zárcserét fog maga után vonni. Persze sokan ilyenkor az első sokkból felocsúdva nem arra gondolnak, hogy ideje lenne hívni egy zárszerelőt, hanem hogy milyen egyéb módon lehetne kinyitni azt a fránya ajtót.

Bármi is jut eszünkbe, legalább kétszer gondoljuk át, mielőtt valami ostobaságot csinálunk. Amit semmiképp se tegyünk, az a filmekből jól ismert, vállal betörős módszer. Az ajtó valószínűleg nem fog kinyílni, mi viszont meg fogunk sérülni. Ha pedig ennek ellenére sikeres lesz a művelet, nem csak zárat, de ajtót is kell majd vennünk, mert biztosak lehetünk benne, hogy az is sérülni fog. A másik, amit szintén ne csináljunk, az a zár fémdarabokkal történő feszegetése, mert valószínű, hogy csak kárt okozunk. Kulcsvesztés esetén nem biztos, hogy az egész zárat ki kell dobni, de ha piszkáljuk, akkor nagy rá az esély, hogy igen.

Tanácsok, arra az esetre, ha nem tudunk bejutni a lakásba

Ha elveszett a kulcs, az első gondolatunk a pótkulcs legyen. Kinél lehet tartalékkulcs, vagy hova rejtettük szükség esetére. Amennyiben előrelátóak vagyunk, érdemes valamelyik ismerős szomszédnál hagyni egyet az ilyen helyzetek gyors megoldása érdekében. A másik lehetőség, ha szintén a szomszédtól kérünk egy csavarhúzót, aminek a segítségével le lehet szerelni a zárat, az ajtó és a zárszerkezet megsértése nélkül is. Így legalább a kényelmes, meleg otthonunkból várhatjuk meg a szerelőt, mert bizony őt mindenképp hívni kell.

zárcsere, zárcsere Balaton, zárcsere Siófok, zárcsere Zamárdi, zárcsere Keszthely, zárcsere Balatonfüred, zárcsere Balatonvilágos, zárcsere Balatonszemes

Az ördög nem alszik, így sosem tudhatjuk biztosan, hogy a kulcs valóban elveszett, vagy valaki segített neki elveszi. A zárat így is-úgy is cserélni kell, ezért érdemes szakembert hívni, aki viszonylag gyorsan és hatékonyon ki fogja nyitni nekünk az ajtót, és a zárat is rögtön kicseréli, hogy ne kelljen aggódnunk az esetleges hívatlan látogatók miatt.