zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Milyen zárat lehet kinyitni hajtűvel, és milyet bankkártyával?

Szinte mindenki kacérkodott már a gondolattal, hogy a zárt ajtót megpróbálja bankkártyával, esetleg egy gémkapocs vagy egy hajtű segítségével kinyitni. Persze ilyenkor azon is érdemes elgondolkodni, hogy ezt valóban meg lehet csinálni, vagy filmes kliséről van szó. Természetesen, mint sok más filmes trükknek, ezeknek is van alapja, de egyáltalán nem mindegy, hogy ezeket a trükköket, hol akarjuk bevetni. Rántsuk is most le a leplet, hogy melyik trükk hol lehet működőképes.

A bankkártyás ajtónyitás csak akkor működik, ha olyan zárral próbáljuk, amit alapvetően nyitva van, csak mondjuk kívülről nincs kilincse, tehát nem lehet kinyitni. Ez a képesség jól jöhet, ha becsapja mögöttünk az ajtót a huzat. Nem is kell bankkártyának lennie, akár egy műanyag lap is megteszi, amit mondjuk egy üdítős flakonból vágunk ki. Célszerűbb is ilyesmit használni, mert ha megsértjük próbálkozás közben a bankkártya mágnes csíkját, akkor dobhatjuk is ki a kukába, és kérhetünk másikat.

A lakatfeltörés trükkjei

A hajtű vagy a gémkapocs is hasznos eszköz lehet, de csak akkor, ha lakatoknál próbálkozunk velük. Elsőre persze biztos nem fog sikerülni, de ha elég idegig próbálkozunk, akkor sikerül azokat az apró kis kallantyúkat megpiszkálni, amitől kinyílik egy lakat. De ha már a lakatnyitásnál tartunk, vannak ennél jóval gyorsabb, egyszerűbb és hatékonyabb trükkök is egy lakat kinyitására. Ezeket sem árt megtanulni, mert még jól jöhet, ha elhagyjuk a fészer lakatkulcsát, vagy ha a biciklinket láncoljuk le valahova egy lakat segítségével. A lakatkulcs, mivel kicsi, könnyen elvész, így ezek a trükkök gyakran nagyon hasznosak lehetnek.

zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

A legegyszerűbb megoldás, ha fogunk két villáskulcsot, és a lakat szárai közé illesztjük, majd a szárukat összenyomjuk. Meglepő, de minimális erőkifejtéssel is szét tudjuk így pattintani a lakatot. Számos videó is tanúskodik a módszer sikerességéről, nem árt megtanulni, mert valóban működik. A másik hasznos lakatnyitó megoldás lehet a cellux, aminek a segítségével lenyomatot készíthetünk a kulcsról, és egy fém üdítős dobozból ki is vághatjuk a pótkulcsot magunknak.