ajtónyitás, ajtónyitás Balaton, ajtónyitás Siófok, ajtónyitás Zamárdi, ajtónyitás Keszthely, ajtónyitás Balatonfüred, ajtónyitás Balatonvilágos,

Miért nem mindegy, hogy milyen zár van a WC-n?

A beltéri ajtó zárjaira általában minimális figyelmet fordítunk. Ez érthető is, hiszen ezeket a legtöbb esetben nem nagyon zárjuk-nyitjuk, maximum becsukjuk magunk után az ajtót, és kész. Nincs szükség kulcsra, így a zár kérdése sem túl érdekes. Igen ám, de mi van akkor, ha mondjuk panziót üzemeltetünk, vagy irodánk van több alkalmazottal. Akkor a beltéri ajtók kérdése már nem is annyira elhanyagolható. Ilyenkor fontos lesz, hogy milyen zár kerül a mellékhelyiségekre, a szobákra vagy az irodákra.

Sokan nem is gondolnák, de léteznek direkt WC zárak, amik speciálisan úgy lettek kialakítva, hogy belülről és kívülről is nyithatóak legyenek. Ez egyébként otthon sem kifejezetten hátrány, jól jöhet, ha gyerkőc véletlenül becsukja magát, nem kell azon aggódni, hogyan fogjuk kinyitni az ajtót. Persze a pánikolósabbak már rohannának a szerszámkészletért, pedig a WC zárakat kívülről egy pénzérmével is ki lehet nyitni. A vendéglátó helyiségek és panziók esetén szintén jól jön ez, ha például rosszul lesz egy vendég a mellékhelyiségben.

Hogyan működnek a hotelszobák vagy az irodák zárjai?

Ha panziónk van, vagy több alkalmazottunk dolgozik az irodában, az ajtózárnak több funkciónak is meg kell felelnie. Egyrészt nem szerencsés, ha egy kulcs az összes ajtót nyitni tudja, tehát a BB zárak ebben az esetben nem használhatóak. Tehát minden ajtónak egyedi kulcs kell, ugyanakkor jó, ha van egy úgynevezett mesterkulcs, ami az összes ajtót nyitja, így például a karbantartó vagy takarító személyzetnek nem kell egy egész rakás kulccsal vagy egy nehéz kulcscsomóval közlekednie, mert egyetlen kulcs is elég.

zárcsere, zárcsere Balaton, zárcsere Siófok, zárcsere Zamárdi, zárcsere Keszthely, zárcsere Balatonfüred, zárcsere Balatonvilágos, zárcsere Balatonszemes

Hotelek és panziók esetében az se baj, ha az ilyen zárak például mágneskártyával kombinálhatóak. Ilyen esetekben PZ zárat szoktak használni, mert az összes fent említett funkció kombinálható, és számos egyedi lehetőség közül tudunk választani. A szállóvendégek vagy az iroda dolgozói biztonságban érezhetik magunkat, egyrészt, mert mások csak úgy nem tudnak bejutni hozzájuk, másrészt, mert baj esetén nem kell azon aggódni, hogy belül van az egyetlen kulcs, vagy épp elveszett, így nem lehet egykönnyen bejutni.