zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Biztonságosabb egy okoszárral felszerelt lakás?

Manapság már nem csak a telefonunk lehet okos, hanem az otthonunk is. Létezik már okoslámpa, távolról vezérelhető garázskapu, redőny, öntöző rendszer, és zár is. De mitől is lesz okos egy zár? Gondolkodni ugyan nem fog tudni helyettünk, de lényegesen nagyobb biztonságban érezhetjük majd magunkat, mivel ezek a zárak jóval nehezebben feltörhetők, mint hagyományos társaik. Sokan persze kételkednek ebben, mondván az okoszár sem feltörhetetlen, és igazuk is van. Ugyanakkor, ha egy boterő okoszárral találkozik, nem biztos, hogy megkockáztatja a lebukást, inkább keres egy könnyebben nyitható ajtót.

A legtöbb bejárati ajtón még mindig hagyományos zár van, ráadásul sokan nem cserélik le a silány kínai gyártmányokat jó minőségű, védelemmel ellátott darabokra. A betörők inkább ezeket keresik, mivel ezek akár öt másodperc alatt feltörhetők egy megfelelő célszerszámmal, de egy fogó és csavarhúzó segítségével sem tart tovább a művelet kettő percnél. Az okoszárakat lényegesen több idő lenne kinyitni, emellett a lebukás veszélye is nagyobb, mivel ezek a zárak jeleznek a tulajdonosak, sőt, van, amelyikben még képet is rögzít.

Hogyan lesz az okostelefonból lakáskulcs?

Az okoszárakhoz sok esetben még kulcs sem tartozik, bár léteznek olyan fajták, amikhez van. A legtöbb okoszár esetében a mobiltelefon veszi át a kulcs szerepét, és egy applikáció segítségével lehet nyitni-csukni az ajtót. Sokakban merül fel a kérdés, hogy akkor csak egyvalaki fogja a telefonjával kinyitni? Természetesen nem. Az applikációt minden családtag letöltheti, a szolgáltatás előfizetője, vagy a zár megvásárolója pedig hozzáférést adhat nekik. Ugyanez érvényes az ismerősökre, vagy látogatókra, esetleg egy nyaralás alkalmával a szomszédra, aki bemegy hozzánk virágot locsolni.

zárcsere, zárcsere Balaton, zárcsere Siófok, zárcsere Zamárdi, zárcsere Keszthely, zárcsere Balatonfüred, zárcsere Balatonvilágos, zárcsere Balatonszemes

De amilyen könnyen lehet jogosultságot adni az ajtóhoz, olyan könnyen vissza is lehet vonni. Sőt, akár időkorlátot is szabhatunk, így a megadott időintervallumon túl a jogosultság érvényét veszti, a visszavonással sem kell bajlódnunk. Egyes okoszárak ujjlenyomat olvasóval is kombinálhatóak, szóval aki szeretné, erre is van lehetősége.