ajtónyitás, ajtónyitás Balaton, ajtónyitás Siófok, ajtónyitás Zamárdi, ajtónyitás Keszthely, ajtónyitás Balatonfüred, ajtónyitás Balatonvilágos,

Hogyan tegyük biztonságossá otthonunkat egy balatoni rossz környéken?

Amikor új otthont keresünk magunknak, érdemes utána járni, hogy a környéknek milyen híre van. Ha alapvetően rossz, sokan kétszer is megfontolják, hogy megvásárolják-e az ingatlant, még akkor is, ha ez lenne álmaik otthona. Manapság azonban már rengeteg lehetőség van az otthonunk biztonságossá tételére, ezért a környék híre ne feltétlen tántorítson el minket a tökéletes lakás vagy ház megvásárlásától, de kalkuláljuk bele a betörők elleni védekezés költségeit is az árba. De mit is tehetünk, hogy biztonságba tudjuk értékeinket és szeretteinket?

Az első lépés, hogy leellenőrizzük a nyílászárók állapotát. Jól zárnak-e az ajtók és az ablakok, milyen minőségűek, esetleg szükség lesz rácsra az ablakra, vagy csak egy redőnyre. Ez mind fontos kérdés, hiszen egy úja ablak vagy ajtó nem olcsó mulatság. Az is lehet, hogy csak zárat kell cserélni, de ennek a kiválasztását is jól fontoljuk meg. Mindig minőségi zárban gondolkodjunk, és legalább minimális védelemmel legyen ellátva. A pótkulcsot se hagyjuk soha olyan helyen, ahol könnyen meg lehet találni.

Riasztótól az okos zárakig

Ha kevésnek érezzük a zárak adta biztonságot, rácsot, sőt riasztót is beszereltethetünk. A riasztók esetében érdemes olyat választani, ami valamilyen őrző-védő szolgálathoz be lesz kötve, így ha riaszt, nem csak hangos lárma lesz, hanem valaki intézkedni is fog. Sok esetben persze a lárma is elég lehet, de a rutinos betörők ezt hamar meg tudják szüntetni. Persze egy riasztórendszer beszereltetése nem olcsó mulatság, és kérdéses, hogy egyáltalán megéri-e. Ha sosem történik betörés, akkor feleslegesen fizetünk havonta több tízezer forintot a szoltatásért.

zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Ennél jóval olcsóbb, és elérhetőbb megoldás az okos zár, illetve az okos-otthon rendszerek. Ezeknek a segítségével távolról is irányítani és figyelni tudjuk otthonunkat, és azonnal jelzést kaphatunk a telefonunkra, ha illetéktelenek akarnak bejutni, és azonnal értesíthetjük a rendőrséget. Emellett az okos zárakat feltörni is nehezebb, elvileg csak hekkelni lehet, de mivel ehhez még nem ért minden betörő, nagy rá az esély, hogy inkább továbbáll.