zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Mikor kötelező a zárcsere a Balatonon?

Vannak olyan esetek, amikor mindenképp érdemes zárat cserélni, ha akarjuk, ha nem. Az ördög nem alszik, és bár mondhatjuk magunknak, hogy a mi környékünkön alig van bűnözés, vagy, hogy úgyse történhet semmi, hiszen a valamelyik szomszéd biztos észreveszi, ha idegen mászkál erre, de sajnos a tapasztalat az ellenkezőjét bizonyítja. Manapság még a kisközségekben lakók sem ismerik az összes szomszédjukat, a sűrűn lakott településeken pedig szinte egyáltalán nem. Nem érdemes kockáztatni, így ha a következő esetekkel állunk szemben, az első dolgunk legyen a zárcsere.

Ha eltűnik a kulcs, mindenképp cseréltessünk zárat! Sosem tudhatjuk, hogy csak kipottyant a táskánkból, vagy valaki segítette ezt a pottyanást, és nem kísért minket hazáig, hogy kifigyelhesse, milyen házat vagy lakást nyit az ominózus kulcs. Akár van pótkulcson, akár nem, ez egy biztonsági kockázat, amit érdemes szem előtt tartanunk. De nem csak idegenek juthatnak be kulccsal az otthonunkba, szóval van még pár olyan eset, amikor szintén kötelező lecserélni a zárat.

Új otthon, új zár

A költözés mindig egy olyan lépés, amit nem árt, ha zárcsere követ. Lehet szó új építésű vagy használt ingatlanról, esetleg albérletről, sosem tudhatjuk, hogy ki tett el magának egy kulcsot, hogy esetleg visszajöjjön. Az új építésű lakások esetén sokan elhessegetik a gondolatot, hogy kinek lehetne mégis kulcsa egy új épülethez? De gondoljunk csak bele, hogy hányan dolgoztak a házon az építés során, és az építés vezetőjének nyilvánvalóan volt kulcsa hozzá. Sosem lehetünk biztosak benne, hogy ő vagy egy másik alkalmazott nem másolta-e le véletlenül.

zárcsere, zárcsere Balaton, zárcsere Siófok, zárcsere Zamárdi, zárcsere Keszthely, zárcsere Balatonfüred, zárcsere Balatonvilágos, zárcsere Balatonszemes

Ha használt ingatlant vásárolunk, ott ugyebár az átadás-átvételi szerződésben benne foglaltatik, hogy hány kulcs tartozik az ingatlanhoz, és hogy ezek mindegyikét át kel adni az új tulajdonosnak. Ez mind szép és jó, de sosem lehetünk biztosak benne, hogy tényleg csak annyi kulcs volt, amennyit mondtak, és nem jelenik meg esetleg a régi lakó. Az albérletek esetén is hasonló a helyzet. Akár tulajdonosok, akár bérlők vagyunk, nem árt megbizonyosodni róla, hogy az előző lakó nem tud csak úgy bejönni a lakásba.