zárcsere, zárcsere Balaton, zárcsere Siófok, zárcsere Zamárdi, zárcsere Keszthely, zárcsere Balatonfüred, zárcsere Balatonvilágos, zárcsere Balatonszemes

Milyen zárproblémákkal találkozhatunk?

A zárak alapvetően nem igényelnek karbantartást, és nem is hibásodnak meg gyakran, de azért megesik, hogy valami gond van velük. A leggyakoribb probléma, ha akad a zár. Erre többféle megoldás is létezik, a legjobb az olajozás, amit grafitporral vagy zárolajjal célszerű végezni, de használhatunk WD40-et is. A zsír, az étolaj, a babaolaj vagy a varrógépolaj nem lesz jó, bár ezeket is gyakorta használják az emberek zárolajozásra. Ha az olajozás nem segít, akkor pedig a csere lesz az egyetlen lehetőségünk.

Az akadáson kívül azonban számos más gond is lehet a zárakkal, amikre már kevesebben gondolhat, pedig megtörténik. A zár megsérülhet, repedhet, törhet, erre csak a csere lesz az egyetlen megoldás. Az is megeshet, hogy beleszorul a kulcs, esetleg bele is törik. Ez nagyon kellemetlen eset, viszont nem feltétlen a csere lesz rá az egyetlen megoldás, de mindenképp érdemes szakembert hívni. A kilincs is a kezünkbe maradhat, ez is meglehetősen gyakori eset. Bár sokan szeretik maguk megoldani az ilyen háztartási problémákat, de nem mindig az a jó megoldás, ha megspóroljuk a szerelő költségét.

KI orvosolja a zárproblémákat, mi vagy a szerelő?

Bizonyos esetekben természetesen mi magunk is cselekedhetünk. A zárolajozás például egy olyan feladat, amit könnyen elvégezhetnek akár a hölgyek is, de akár a zárbetétcserére is vállalkozhatnak a bátrabb, műszaki érzékkel megáldott laikusok is. Ugyanakkor nem árt tudni, hogyha megszereljük a zárat, de az nem lesz megfelelő, akkor azt kockáztatjuk, hogy nagyobb gondot okozunk, mint ami már eleve megvan, ráadásul egy rosszul javított vagy beszerelt zárat könnyebben fel is lehet törni. Jó példa erre a zárbetét, amit ha nem teszünk be megfelelően, vagy nem jó méretet választunk, akkor kilóg, így fogóval könnyen megroppantható.

A legtöbb zárszerelési műveletet érdemes szakemberre bíz, mert végül is a lakásunk első védelmi vonaláról van szó, nem érdemes kockáztatni, hogy valami nem kerül fel jól, így könnyen feltörhetővé válik.