zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Miért ne vegyünk silány, olcsó zárat?

Amikor zárvásárlásra kerül a sor, sokan döntenek úgy, hogy a legolcsóbb megoldást választják, mondván a szerelés is költséges, hát még egy minőségi zár, jó lesz az olcsóbb. Minek drágát venni, hiszen hozzánk úgysem törnek be, nincs is mit elvinni? Ez persze lehet, hogy így van, de sosem tudhatjuk. Az olcsó zárak ugyanis csak úgy csalogatják a betörőket, mert ezeket lehet a legegyszerűbben és a leggyorsabban feltörni. Egy tapasztalt betörő akár 5 másodperc alatt is kinyit egy ilyen zárat.

Kockáztatni nem érdemes, ráadásul az olcsó zárakat a biztosító sem fogadja el, szóval ha valóban betörés történik, egy silány zárral még a kártérítést is elbukhatjuk, ami pedig duplán katasztrofális lesz a számunkra. Az olcsó, jellemzően kínai zárak silány anyagból készülnek, ezért is olyan olcsók. Az áruk valóban kedvező, de biztonsági szempontból már nem érdemes pénzt vesztegetni rájuk. Inkább vegyünk drágább, de biztonságosabb zárat. Természetesen ebben az esetben sem mindegy, hogy milyet veszünk.

Mit tud egy drágább zár? Valóba feltörhetetlen?

Aki azt állítja, hogy a zár, amit eladott nekünk feltörhetetlen, akkor arra mindenképp kérjünk írásos jelentést is, a kössük ki, hogy ellenkező esetben az eladó megtéríti a kárunkat. Feltörhetetlen zár ugyanis nem létezik. Nincs olyan zár, amit előbb vagy utóbb ne lehetne feltörni, ezért ha valaki ilyesmivel kecsegtet minket, az legjobb esetben is túloz. Ugyanakkor a drága, minőségi zárak valóban védelmet nyújtanak a betörők ellen, és ha nem is feltörhetetlenek, de masszívabbak és stabilabbak, vagyis nem lehet őket pár másodperc alatt kinyitni.

Az idő pedig fontos tényező, ahogyan a zaj is. Ha ez zárat a betörő nem tud hangtalanul vagy minimális zajjal rövid időn belül kinyitni, akkor azzal nem is nagyon fog próbálkozni, mert magas a lebukás kockázata. Emellett a drágább zárakat ma már védelemmel is ellátják a leggyakoribb betörési módszerek ellen, és a biztosítók is csak ezeket a zárakat fogadják el, úgyhogy több szempontból is érdemes inkább ezeket a fajtákat választani.