zárcsere, zárcsere Balaton, zárcsere Siófok, zárcsere Zamárdi, zárcsere Keszthely, zárcsere Balatonfüred, zárcsere Balatonvilágos, zárcsere Balatonszemes

Hol érdemes főkulcs-rendszert kiépíteni?

Vannak olyan helyzetek, hogy a záraknak speciális megoldásoknak is meg kell felelniük. Ilyen eset az is, ha sok zárható ajtóra van szükség, viszont jó lenne, ha létezne egyetlen kulcs, amely minden ajtót nyit. Ilyen igények főleg vállaltok vagy szállások esetén van, ahol fontos, hogy a főnők vagy a takarítók bejuthassanak mindenhova, ugyanakkor a munkatársak, esetleg a vendégek már ne tehessék meg ugyanezt. Természetesen erre is van megoldás, mégpedig a főkulcs rendszer, amely lehetővé teszi ezen igényeinket.

A főkulcs-rendszer lényege, hogy minden ajtóhoz tartozik egy-egy kulcs, amely csak az adott zárat nyitja, a többit nem, viszont létezik egy úgynevezett mesterkulcs, mely minden ajtót képes kinyitni. Ezt főleg irodaházaknál szokták alkalmazni, sokszor akkor is, ha két külön cég van egy adott emeleten, de egy cégen belül is előfordul, hogy az irodák zárhatóak, de a takarító, vagy a főnök bármelyikbe bemehet. Így kiküszöbölhető, hogy vállalati titkok szivárogjanak ki, vagy a munkahelyi rivalizálás átcsapjon egymás szabotálásába.

Panziók és hotelek esetén is jó megoldás lehet

Ez a megoldás azonban nemcsak irodaházaknál gyakori, hanem hotelek, panziók és kiadó szobák esetén is. A szállások esetében alapvető elvárás, hogy minden szoba külön kulccsal nyíljon, a szomszédban lakó vendég ne jöhessen át csak úgy, viszont, ha gond van, akkor a recepción tudjanak nekünk segíteni, illetve a takarítók bemehessenek akkor is, ha mi nem tartózkodunk a szobában. Persze lehetne mondani, hogy legyen másolat minden kulcsból, és kész, és ez 3-5 szoba esetén még működhet is.

Ugyanakkor a nagyobb hotelek és panziók, ahol tíz, húsz, vagy akár negyven szoba is van, ott ez nagyon nem lenne ideális. Képzeljük csak el, hogy szegény takarítók folyton rohangálhatnak a recepcióra a szobák kulcsáért, vagy cipelhetnek egy óriási kulcscsomót, és találgathatják, melyik kulcs melyik ajtót nyitja. A főkulcs-rendszer erre a problémára kínál megoldás, ráadásul kulcskártyás megoldással is kombinálható.