zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Zárral kapcsolatos rémtörténetek, avagy hogyan jártak pórul azok, akik nem megfelelő módon próbáltak zárat javítani vagy spórolni akartak a zárakon?

Az interneten számos rémtörténet kering a zárakkal kapcsolatban. Vannak, akik azért jártak pórul, mert spórolni akartak, van, akik a javítás miatt kerültek bajba, de vannak, akik az ajtónyitást próbálták a filmekből tanult módon megoldani. A végeredmény egyik estben sem lett olcsó vagy kellemes. Persze lehet legyinteni, hogy csak városi legenda, de mindenképp van valóság alapja, mert ezeket a hibákat már legalább egy ember biztosan elkövette. Hogy mi ne eshessünk ugyanebbe a hibába, érdemes tudni, hogy pontosan miről is van szó.

Az egyik legelterjedtebb sztori, hogy valaki zsírral próbálta megoldani az akadó zárja problémáját. Ami ideig-óráig még működött is, ám egy idő után nem az volt a legnagyobb baj, hogy az akadás újra előjött, hanem az, hogy már a kulcs sem forgott úgy a zárban, ahogyan kellett volna, mert a zsír megkötött, és zöldes trutyi formájában távozott a kulcslyukból vagy a zár egyéb részeiből, ahova kenték. Ebből az esetből egyértelműen látszik, hogy az akadó zár problémáját nem a konyhából kell megoldani.

Nemcsak a javítással járhatunk pórul, hanem a vásárlással is

De nemcsak akkor járhatunk pórul, hogy javítani akarunk, hanem akkor is, ha nem a megfelelő zárat válasszuk. Bár erről a lakásbiztosítások kötésénél kevés szó esik, de a biztosítók komoly feltételeket szabnak, amiket csak kevesen olvasnak el. Ha pedig nem olvassuk el az apró betűt, akkor nem is biztos, hogy tudni fogjuk, hogy betörés esetén csak akkor fizet a biztosító, ha a megfelelő zár kerül fel az ajtóra. Sokan jártak már így, hogy bár rendszeresen fizették a lakásbiztosítás havidíját, mégsem fizetett a biztosító betöréskor, mert silány, nem védett zár volt az ajtón.

A filmes trükkök csak a filmeken mutatnak jól, a valóságban már jóval kevésbé működnek. Ezt már sokan megtapasztalhatták azok közül, akik a rendőrfilmes módszerekkel, berúgással, vállal bedöntéssel próbáltak ajtókat kinyitni. Jobb esetben nem történt baj, de sok eset vége törés lett, vagy az ajtóé, vagy a próbálkozó személyé.