zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Hajtűtől a villáskulcsig, avagy hogy lehet kinyitni egy lakatot egy Balatoni nyaralóban?

Általában a lakatok kulcsaira nem vigyázunk kellőképpen, és hamar lábuk kél. Ha csak a fiókba porosodik, akkor csak bosszankodunk, hogy egy jó lakat került a kukába, ha azonban a fészert vagy valami fontosabb tárolót nem tudunk kinyitni a kulcsvesztés miatt, akkor hamar ki kell találni valamit, hiszen a bent lévő fűnyíró vagy az összes kerti szerszám helyett senki sem szeretne új venni.

Ilyenkor jól jöhetnek a zárfeltörő praktikák, amikkel egy szempillantás alatt ki lehet nyitni a lakatot. Nagyrészt olyan módszerekről van szó, amik után a lakat használhatatlan lesz, de legalább már nem lesz útban.

Ezek a praktikák jól jönnek az olyan Balaton közeli településekre is, mint amilyen Siófok, Tihany, Alsóörs, Keszthely, Balatonfenyves, Fonyód és hasonlók.

Persze nem arról van szó, hogy betörésre buzdítanánk bárkit is. A lakások ajtaját nem lakatok védik, és az sem szerencsés, ha ezt a tudásunkat olyan lakaton kamatoztatjuk, ami más fészeréhez tartozik, és nem a miénkhez.

Ugyanakkor nem baj, ha tisztába vagyunk az ilyen trükkökkel, mert nem tudhatjuk, mikor jön jól egy ilyen tudás. A módszerek között olyan hétköznapi eszközökre lesz szükségünk, mint a hajtű, gémkapocs, villáskulcs vagy a cellux. De mik is ezek a módszerek?

4 pofonegyszerű módszer a lakat kinyitására

A legegyszerűbb módszerhez nem kell más, mint egy kereszthornyos csavarhúzó, amivel könnyedén szét lehet fúrni a zárbetétet, és ki is nyílik a lakat. A másik, szintén hatékony módszer az, ha két villáskulcs segítségével próbáljuk szétfeszíteni a lakatot.

zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Nincs más dolgunk, mint a villáskulcsokat egymásnak feszíteni, miközben a lakat szára közé tesszük őket. Bár máshogy tűnhet, de komolyabb testi erőt sem igényel a művelet, szóval nem kell hozzá testépítőnek lennünk, hogy ez a trükk sikerüljön.

Ha se villáskulcsunk, se csavarhúzónk nincs, jöhetnek a rafináltabb fortélyok. A már említett cellux is meghozhatja a sikert. Persze magával a celluxszal nem lehet kinyitni egy lakatot, de a segítségével pórkulcsot tudunk készíteni. Ez csak akkor működik, ha megvan az eredeti kulcs, de valamiért nem nyitja a lakatot.

Ilyenkor nincs más dolgunk, mint egy öngyújtóval bekormozni a kulcsot, majd cellux segítségével nyomatot venni róla. Már csak egy fémlap kell, mondjuk egy konzervdoboz, és már kész is a pótkulcs. Ha nincs meg a kulcs, akkor egy hajtű vagy gémkapocs segítségével is megoldhatjuk a problémát.