ajtónyitás, ajtónyitás Balaton, ajtónyitás Siófok, ajtónyitás Zamárdi, ajtónyitás Keszthely, ajtónyitás Balatonfüred, ajtónyitás Balatonvilágos,

A zárfeltörő szakember nem betörő

A zárak feltörése, ha kérés nélkül vagy haszonszerzési céllal csinálják, illegális, de elemellett egy szakmai is. Ha elveszik a kulcsunk, esetleg meghibásodik a zár szükségünk lehet egy zárfeltörő szakemberre. A szakemberek, a betörővel ellentétben nem rombolnak, hiszen az a cél, hogy a lehető legkisebb kárt okozva juttassanak be minket az otthonunkba. Könnyebb is a dolguk, mert az idő őket egyáltalán nem sürgeti, óvatosan és kifinomult technikákat is alkalmazhatnak. Persze, ha az ügyfél kér pajszerrel is felfeszíthetik az ajtókat, akár a leggyorsabb behatolók, de ez sosem célravezető, hiszen egy elveszett kulcs miatt senki sem akar egy komplett ajtót kicserélni.

Ez egy közkedvelt technika a betörőknél, és sajnos nagyon hatékony is, mivel nem igényel nagy felkészültséget sem tudás, sem eszközök terén. A hagyományos faajtóknál vagy régebbi panellakásoknál használják ezt a módszert, hiszen egy egyszerű feszítővas vagy régebbi pozdorja burkolat közé illesztett kartonpapír beillesztésével könnyen berúghatóvá válik az ajtó. Védekezi ez ellen, csak jó minőségű zárral, illetve hevederzárral tudunk. Egy minőségi hevederzár hozzávetőleg 20.000 Ft-tól indul, ez alatt kaphatóakat felejtsük is el.

Hogyan védekezzünk a zártörési technikák ellen?

A másik népszerű technika, ha a betörő a zárat buherálja meg valahogy. A legegyszerűbb módszer, ha valamilyen nehéz tárggyal szétverik a zárat, mondjuk kalapáccsal. Azonban ez zajjal jár, és ha nem a legsilányabb sárgaréz betét van az ajtónkban, nem is hatékony. Zártöréskor főként azt használják ki a betörők, hogy a zárbetét nem illeszkedik jól az ajtóba, hanem kilóg onnan. Ilyenkor akár egy fogóval is ki lehet nyitni az ajtót, ráadásul ez gyorsan és csendesen is kivitelezhető, ellentétben a kalapácsos módszerrel. Ez a módszer csak hengerzárak esetén működik, főként a silány minőségűeknél, és sajnos manapság ez még mindig nagyon gyakori.

zárcsere, zárcsere Balaton, zárcsere Siófok, zárcsere Zamárdi, zárcsere Keszthely, zárcsere Balatonfüred, zárcsere Balatonvilágos, zárcsere Balatonszemes

Egy jó minőségű zűrbetét mindig ki fog lógni kicsit, hiszen hosszabb, mint a bejárati ajtó vastagsága. Ahhoz, hogy biztonságba tudhassuk otthonunkat, a zárbetéthez egy edzett acél védőpajzs kell. A csavarok is a belső oldalon legyenek, hiszen ha kívül vannak, könnyedén le lehet őket csavarozni. A kalapácsos törés ellen már létezik törésgátló zárbetét. Ezek főként acélból vannak, a központi részeken plusz megerősítéssel rendelkeznek. Ez csak néhány módszer, de ennél lényegesen leleményesebbek a betörők. Ha biztonságban szeretnénk tudni otthonunkat, szakembertől kérjünk tanácsot a zárcserét illetően.

Ha a fenti szolgáltatásaink közül bármire szüksége volna, forduljon hozzánk bizalommal és hívjon minket azonnal éjjel – nappal a +36 30 870 2060-as telefonszámon vagy a tiptopmester@gmail.com e-mail címen!