zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Így védjük meg télen is nyaralónk biztonságát

Hazai biztosítók kimutatták, hogy a téli időszakban valóban határozottan megnövekszik a balatoni nyaralókba való betörések száma. Az illetéktelenek is pontosan tisztában vannak vele, hogy ebben az időszakban jóval kevesebb időt töltenek a tulajdonosok nyaralóikban, így kifigyelhetik a csendes időszakokat. Ha éppen senki nem tartózkodik a nyaraló közelében, akkor sajnos hamar megtörténhet a baj.

Ez több szempontból is problémás lehet. Először is talán a legrosszabb pont, hogy mindenünket felforgathatják, megrongálhatják. Amennyiben ingóságaink vannak elhelyezve a nyaralóban, nagy valószínűséggel azoktól is elbúcsúzhatunk, ami komoly pénzügyi károkhoz is vezethet. Ehhez kapcsolódóan pedig a biztosító sem biztos, hogy mindig fedezi a károkat, főleg, ha egy a biztosító társaság által nem elfogadott zár feltörése okozta a problémát. Éppen ezért kiemelkedően fontos, hogy nyaralónk biztonságát megfelelően védjük, elkerülve az esetleges kellemetlenségeket.

A minőség megéri az árát

Egy minőségi, megbízható biztonsági zár védelmet nyújt nyaralónk számára. Míg egy átlagos zárat akár másodpercek alatt fel tudnak törni a hozzáértő betörők, úgy egy több ponton záródó biztonsági zárral már jóval nehezebben tudnak elbánni. A kutatások pedig azt mutatják, hogy ezek a darabok elrettentik az illetéktelen behatolókat, így védve nyaralónk biztonságát. Ma már nincs szükség több zárral felszerelnünk egy ajtót, elég, ha van egy minőségi biztonsági zárunk.

Egy minőségi zárnál pedig fontos, hogy megfelelő ajtóba legyen bele helyezve, hiszen az ajtók minősége is sokat számít biztonság kérdésében. A kültéri ajtók megválasztásánál mindig vegyük figyelembe, hogy mi is ajtó funkciója, vagyis védelem szempontjából is megfelelőnek kell lennie.

Érdemes szakemberhez fordulni, aki egyrészt pontos javaslatot tud tenni, hogy milyen típusú és anyagú ajtóba milyen biztonsági zárat lehet beszerelni, másrészt érdemes a beszerelést is hozzá értő kezekre bízni, hogy ezzel is minimalizálhassuk a biztonsági rést.