zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Hova NE rejtsük soha a pótkulcsot?

A pótkulcs helye egyszerű dolognak tűnhet, pedig nem az. Sokan okosnak hiszik magunkat, és a bejárati ajtó közelében ide-oda elrejtik, pedig ezek annyira egyértelműek, hogy az illetéktelen behatolók egyből rá fognak jönni. De mik is ezek a nagyon egyértelmű megoldások?

Lábtörlő vagy szemeptes alá: számos filmben látni ezt a módszert, és bár jól néz ki a filmen, a valóságban a betörő itt fogja először megnézni, van-e pótkulcs.

Cserepes növény virágföldjébe: most sokan biztos kétkedve vonják fel a szemöldöküket, hogy de hát ez nem egyértelmű hely. Nem, de ha megfeledkezünk róla, a kulcs nagyon hamar tönkre mehet. A föld és az öntözés egyvelege korrodálni fogja a kulcsunkat, és nagyon hamar berozsdásodik. Egy rozsdás kulccsal pedig még vészhelyzet esetén sem éri meg próbálkozni.

Mozgó térkő vagy díszkő alá: az ilyen helyek nagyon egyértelműek. Akár rá is írhatnánk a kőre, hogy itt a kulcs, kis x-et is tehetnénk a betörőknek.

Mágneses kulcsrejtő doboz: ez már úgy hangzik, mint egy igazán menő és okos megoldás, pedig erről szó sincs. A betörők ismerik az ilyen szerkezeteket, és ha felismeri, meg is találja és ki is fogja nyitni.

Hol van a legjobb helyen egy pótkulcs?

A legjobb hely a pótkulcs számára egy megbízható és kedves szomszédnál, barátnál van, akit vész esetén meg tudunk keresni, és beenged minket. Persze nem lehet mindenkinek olyan szomszédja, akire nyugodt szívvel rábízza az otthona kulcsát, de egy barát is megteszi, még a kicsit messzebb is lakik tőlünk. A megbízhatóság fontos faktor, annál is fontosabb, hogy a pótkulcs gazdája mindig elérhető legyen. Érdemes a szüleinknél és a legközelebbi családtagoknál is letétbe helyezni egy kulcsot, sosem tudhatjuk, mikor jön jól.

A másik megoldás, ha a munkahelyünkön tartunk egy tartalék kulcsot. Nem minden munkahelyen engedik, hogy a munkaidőnk után visszamenjünk, illetve, ha sokan dolgoznak a cégnél, és mondjuk az öltözőszekrény nem egy biztonságos fajta, nem biztos, hogy ez jó megoldás. De ha van rá lehetőségünk, hogy biztonságos helyet találjunk a kulcsnak, a munkahelyünkön is érdemes tartani egyet.