zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Hogyan védjük meg lakásunkat a betörőktől, ha a földszint van?

Magyarországon rengetegen laknak társasházban. Az árak nagyon eltérőek lehetnek, befolyásolja a méret, az állapot, de még az elhelyezkedés is, vagyis, hogy melyik emeleten van. A legrosszabb helyzet, ha nagyon magasan van az ingatlan, de akkor sem jobb a helyzet, ha pont a földszinten van. Sokan kerülik az ilyen lakásokat, mert félnek, hogy az ablakon könnyedén be lehet jutni az ilyen lakásokba. A statisztikák ugyan nem kiugróak az ilyen lakások esetében, de az ördög nem alszik. Ha ilyen lakáson gondolkodunk, nem kell rögtön lebeszélni magunkat, mindössze a védekezésre kell egy kicsivel több figyelmet fordítanunk.

Ahogyan a bejárati ajtók estében, úgy a földszinti lakásoknál az ablakok minősége és zárja nagyon fontos kérdés. Természetesen egy ablakot nem fog csak úgy bedönteni a betörő, mert az zajjal jár, ráadásul könnyen megláthatja az utcán bárki. De egy gyenge ablak és egy rozsdás zár könnyen nyílni fog, és belépni rajta sem tart sok időbe. Érdemes hát az ablakra is jó minőségű zárat tenni, olyat, aminek jóval több kell egy lökésnél vagy egy kis csavarhúzós ügyeskedésénél, hogy kinyíljon.

Legyen rács az ablakon!

Ha biztosra akarunk menni, érdemes védőrácsot felszereltetni. Ezek elég masszív anyagból készülnek, hogy ne lehessen őket szétfűrészelni vagy csak úgy az ablakhoz férni tőlük. Léteznek kulccsal nyitható fajták, de a legtöbb esetben ezek masszív rácsok, amiket csak komoly bontási munka árán lehet elmozdítani a helyéről. Ha nem szeretnénk az új lakásunkba költözve egy komplett ablakcserébe gondolkodni, de attól sem akarunk rettegni, hogy esetleg bejut rajta valaki, akkor érdemes rácsot tetetni az ablakra.

Persze nem arról van szó, hogy így lehetetlen bejutni egy otthonba, hiszen a betörők nagyon rafináltak, és a szakemberek szerint sincs még olyan zár, amit előbb vagy utóbb ne lehetne feltörni. ugyanakkor az ilyen jellegű védekezések, mint a jó minőségű zár, vagy egy rács, komoly elrettentő erővel bír, így inkább a betörők egy könnyebb prédát keresnek maguknak.