zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

Családbarát zártípusok

Otthonunk kialakítása során rengeteg szempontot kell figyelembe venni. A kényelem mellett a biztonság is elsődlegessé válik, főleg, ahol gyerek vagy idősebb rokon is a háztartás tagja. A megannyi óvintézkedés közepette sokszor eszünkbe sem jut ilyen apróságnak tűnő dolog, mint a megfelelő zár kiválasztása. Pedig egy jól megválasztott ajtó és zár kombinációval rengeteg kellemetlen pillanattól óvhatjuk meg magunkat és szeretteinket is.

Akár egy fuvallat is elég hozzá, hogy becsapódjon mögöttünk az ajtó, kizárva saját magunkat otthonunkból. Ez kisgyermekek mellett akár veszélyes is lehet, hiszen egyedül maradnak a lakásban, mi pedig nem tudjuk őket megkérni rá, hogy nyissák ki nekünk az ajtót.

Ha a kulcs bent maradt a zárban, ilyenkor az egyetlen megoldás a szakember kihívása, ami rendkívül időigényes, ráadásul egy zárunk is bánja. Oda kell rá figyelnünk, hogy ilyen helyzetek ne fordulhassanak elő, hogy ha bárki rosszul lenne a házon belül, a segítség is akadálytalanul megérkezhessen, ez pedig akkor nem megvalósítható, ha a zárban maradt kulcs miatt nem lehet kinyitni az ajtót.

Vészfunkció vagy gombos zárbetét a megoldás

A vészfunkcióval felszerelt zárbetét nagy segítség a mindennapokban, funkciójának köszönhetően ugyanis mindkét irányból kezelhető a kulcslyuk. A duplakuplungos zárszerkezetben megtalálható rugó lehetővé teszi, hogy egyidejűleg a zár mindkét oldalában kulcs lehessen, és akkor is ki tudjuk nyitni kívülről az ajtót, ha a másik oldalon bent maradt a zárt ajtóban a kulcs. Ez a megoldás már meglévő zárbetétek egy jó részén is kialakítható, kérjük szakember segítségét ezzel kapcsolatban.

A gombos zárbetét is egy nagyon jó alternatíva, ha biztonságos, könnyen kezelhető zárat keresünk. Ebben az esetben egy elfordítható gomb vagy éppen fogantyú felel a nyitásért a belső oldalon, míg a külső rész ugyanúgy kulccsal funkcionál. Nagy praktikus és egyszerű változat, ami által könnyen közlekedhetünk. Ezek az alternatívák segítenek egy családbarát otthon kialakításában, ahol zökkenőmentesebben telhetnek mindennapjaink.