zárcsere, zárcsere Balaton, zárcsere Siófok, zárcsere Zamárdi, zárcsere Keszthely, zárcsere Balatonfüred, zárcsere Balatonvilágos, zárcsere Balatonszemes

Bezártuk magunkat a WC-be! Mit tegyünk?

Bár ez nem sokszor fordul elő, de megeshet, hogy beszorulunk a WC-be, de ha nem is mi, akkor a gyermekünk. A gyerekek, ahogy nőnek egyre több magánszférát igényelnek, és eljön az a kor, amikor már nincs szükségük szülői segítségre az illemhelyiségben.

Igen ám, de a gyerekek szeretnek játszani, és nagyon sok gyerekkel előfordult, hogy bezárta magát a WC-be, aztán pedig nem tudott kijönni. De az is megeshet, hogy pont akkor romlik el a zár, amikor mi bent tartózkodunk, és a végén nem tudunk kijönni.

Ilyenkor két eset áll fenn. Az egyik, hogy előrelátóak voltunk, és olyan zár került fel, amit kívülről is ki lehet nyitni. A másik, hogy nem is gondoltuk, hogy ez megtörténhet velünk az otthonunkba, és erre nincs lehetőség.

Ilyenkor nincs mit tenni, hívni kell segítséget egy zárszerelő képében, aki kiment minket, de azt is megtehetjük, hogy egy családtag szétcsavarozza, szétveri a zárat, hogy kiszabadítson minket. Ezután is zárszerelőre lesz szükség, de ekkor már arra is érdemes figyelni, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő.

Milyen zár kerüljön fel a WC-re, hogy ez ne fordulhasson el?

Ehhez pedig arra lesz szükség, hogy a megfelelő zár kerülhessen fel az ajtóra. A WC-re általában kifejezetten WC zárat szoktak javasolni. Ilyesmivel találkozhatunk a nagyobb bevásárló központok vagy éttermek illemhelyiségeiben, melyeknél az a fő szempont, hogyha be is szorulna valaki, a lehető leggyorsabban ki lehessen nyitni az ajtót. Ilyenkor bőven elég lehet egy pénzérme vagy egy fémdarab is, aminek a segítségével elfordítható a retesz, így az ajtó már ki is nyílik. Ezeket otthonra is meg lehet vásárolni.

A másik megoldás az úgynevezett vészfunkciós zár. Ilyenekkel főleg bejárati ajtókon találkozhatunk, de beltéri ajtóra is felkerülhet, például a WC-re. Ennek a zártípusnak az a lényege, hogy hiába van benne a kulcs belül, kívülről is ki lehet nyitni egy másik kulccsal. Időseknél érdemes erre gondolni, akár beltéri ajtók esetén is, hiszen ha baj van, gyorsabban tudunk cselekedni, ha van nálunk egy pótkulcs, mintha meg kellene várnunk a szerelőt.