zárjavítás, zárjavítás Balaton, zárjavítás Siófok, zárjavítás Zamárdi, zárjavítás Keszthely, zárjavítás Balatonfüred, zárjavítás Balatonvilágos, zárjavítás Balatonszemes

4+1 nyomós érv a zárcsere mellett

A zárcsere nem olcsó mulatság, főleg, ha minőségi zár kerül az ajtóra. Ha tehetjük, elkerüljük, de vannak olyan esetek, amikor nem tehetünk mást, ki kell cserélnünk a bejárati ajtó zárját. Halogatni nem érdemes, mert ezzel csak veszélybe sodorjuk az otthonunk nyugalmát, az értékeinket és a szeretteinket. De mikor jön el a pillanat, amikor mindenképp zárat kell cserélni?

1. Kulcsvesztés: ha elveszett a kulcs, az egy azonnali indok a zárcserére. Sosem tudhatjuk biztosan, hogy a kulcs valóban elveszett, vagy valaki hozzásegített minket az elvesztéséhez. Ha követnek minket hazáig, azt is tudni fogják, melyik zárat nyitja az ominózus kulcs, így könnyen ki is foszthatják.

2. Akadó zár: ha a zár akad, annak oka van. Vagy a kulcs deformált vagy a zárszerkezet van kiszáradva. Persze mindegyik esetre van megoldás, de ezek csak tüneti kezelések. Ideig-óráig megoldják a problémát, de előbb vagy utóbb a zár teljesen meg fogja adni magát. Jobb ezt megelőzni, mielőtt beletörjük a kulcsot a zárba, és időben lecserélni.

3. Válás vagy szakítás: ha a párunk elköltözik tőlünk, az egy jó indok arra, hogy az új élettel új zár is kerüljön az otthonunkba. Úgy tartja a mondás, jobb félni, mint megijedi. A szakítások és válások ritka esetben békések, így érdemes előre gondolkodni, és esélyt sem adni arra, hogy az exünk hívatlanul látogasson meg minket.

4. Új otthon: mindegy, hogy építkeztünk, használt lakást vettünk, a zárcsere legyen beköltözés előtt az első dolgunk. Bár a szerződésben mindig ki szokták kötni, hogy a régi tulaj, vagy a kivitelező köteles az összes kulcsot leadni, csak az ő szavában bízhatunk, hogy valóban annyi kulcs volt a lakáshoz, mint amit ő mondott. Ha szeretnénk elkerülni, hogy hívatlanul beállítson ő vagy az egyik rokona, időbe cseréljünk zárat.

+1 Új albérlők: az albérlet is hasonló eset, mint a négyes pont. Hogy kinek a feladata a zárcsere, az a bérleti szerződésben kiköthető, de mindenképp érdemes tisztázni. A tulajok sokszor nem cserélnek zárat, mondván nem ők élnek ott, nekik lényegében mindegy. Ha albérlők vagyunk, érdemes beleinvesztálni egy zárcserébe, a tulaj beleegyezésével persze, mert sosem tudhatjuk, hogy ki lakott ott előttünk, és szándékában áll-e visszatérni.